Az első magyar repülős podcast

Hetes Terminál

BREAKING: Abu-Dzabiban hoz létre leányvállalatot a Wizz Air

2019. december 12. - hetesterminal

A Wizz Air Abu-Dzabiban tartott sajtótájékoztatón jelentette be, hogy az Abu Dhabi Development Holding Company-val (ADDH) közös vállalatot hoznak létre. Ez lesz a magyar alapítású low-cost légitársaság első Európán kívüli leányvállalata.

Az már sejthető volt, hogy egy bejelentés készülődik a Wizz Air háza táján - ugyanis tegnap késő éjjel indult útnak egy delegáció Budapestről a légifuvarozó HA-LVG lajstromú A321neo repülőgépével 9997-es járatszámmal.

img_1722.jpeg

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közös vállalkozás alapítása és az üzemeltetés megkezdése 2020 második felében zajlik majd. Az útvonalhálózat kapcsán elmondták, hogy Közép-Kelet- és Nyugat-Európa lesz az elsődleges célpont, majd az indiai szubkontinens, Közel-Kelet és Afrika irányába is terjeszkedni kíván a Wizz Air Abu Dhabi.

A vegyesvállalat emirátusokbeli partnere, az ADDH segít majd a helyi piaci ismeretekkel, kapcsolatokkal, nyilvánvalóan ez lesz a kulcsa a Wizz Air abu-dzabi sikerének. Nem elhanyagolható tény az sem, hogy az ADDH többek között az Abu Dhabi repülőtér tulajdonosa is, így a járatfejlesztés kapcsán jelentős segítséget nyújhat majd a Wizz Air Abu Dhabi-nak.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mióta zajlottak a tárgyalások az új leányvállalat létrehozásáról, mindenesetre érdekes fejlemény, hogy az Air Arabia és az Etihad Airways ugyancsak nemrég jelentette be a közös vállalatuk létrehozását abu-dzabi bázissal, ami szintén 2020 első felében kezdi meg működését.

Ezzel tehát beindul az abu-dzabi bázisú low-cost fuvarozók versenye - amelynek izgalmas szereplője lesz a Váradi József által fémjelzett Wizz Air.

a321neo_wizz_air.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hetesterminal.blog.hu/api/trackback/id/tr4115349216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása